ΣΟΚ!!!Γεννήθηκε με Γλώσσα Ενήλικα!!!


Όταν η Paisley Morrison-Johnsonγεννήθηκε πριν από 16 μήνες, οι γιατροί ανησυχούσαν ότι θα έχει πρόβλημα . Είχε μια ασυνήθιστα μεγάλη γλώσσα , ένα σύμπτωμα μιας διαταραχής υπερανάπτυξης,και απείλησε να μπλοκάρει το αναπνευστικό  της και ενδεχομένως να πνίξει το μικρό κορίτσι. Τώρα, το μωρό από την Αμπερντίν, Νότια Ντακότα, είναι ευτυχισμένη και χαμογελαστή, για πρώτη φορά μετά τη δεύτερη σημαντική χειρουργική επέμβαση της, σύμφωνα με την Daily Mail .

Η Paisley γεννήθηκε με Beckwith σύνδρομο Wiedemann , μια γενετική πάθηση που επηρεάζει την ανάπτυξη κατά την παιδική ηλικία. Το πιο αξιοσημείωτο σύμπτωμα είναι συνήθως το μεγεθος της γλώσσας, αλλά πολλά μωρά με BWS έχουν επίσης κόκκινα σημάδια  στα μέτωπά τους, σύμφωνα με μια ομάδα υποστήριξης που ονομάζεται  Big BWS . Το πιο σημαντικό,ειναι πως η κατάσταση σχετίζεται με αυξημένο κίνδυνο καρκίνου.

Στην περίπτωση της Paisley, η γλώσσα της μεγάλωσε τόσο πολύ που δεν μπορούσε να κλείσει το στόμα της, να φάει και ούτε καν να αναπνέει.
 «Όταν η Paisley ήταν μόνο ενός χρόνου, οι γονείς της προγραμματισαν την πρώτη χειρουργική επέμβαση μείωσης της γλώσσας για να την βοηθήσει να είναι πιο άνετα. Αλλά όχι πολύ καιρό μετά, ο μυς μεγάλωσε σε σχεδόν στο αρχικό του μέγεθος. Αποφάσισαν να δοκιμάσουν και πάλι, αυτή τη φορά αφαιρώντας πάνω από έξι ίντσες από τη γλώσσα της.
Αυτη τι φορά τα πράματα πήγαν πολύ καλύτερα και η μικρούλα για πρώτη φορά χαμογέλασε, οι γονείς δεν μπορούσαν να το πιστέψουν πως όλα πήγαν καλά και έβλεπαν για πρώτη φορά τη μικρούλα τους να χαμογελάει να μπορεί επιτέλους να τρώει
«Είναι σαν ένα εντελώς νέο μωρό – τα χαρακτηριστικά του προσώπου της, να έχει διαφορετική εμφάνιση, χαμογελάει πολύ και έχει αρχίσει να λέει της πρώτες κουβεντούλες της,» δήλωσε ο Kienow. «Είμαστε πολύ σίγουροι για το μέλλον της.»
Σύμφωνα με τα Εθνικά Ινστιτούτα Υγείας , τα παιδιά με BWS πρέπει να παρακολουθούνται τακτικά για όγκους, αλλά ο κίνδυνος καρκίνου μειώνεται 8 χρονών.