Τι ισχύει για τις γυναίκες που κάνουν μετά τα 35 παιδί?


Πλέον όλο και περισσότερες γυναίκες γίνονται μητέρες για πρώτη φορά λίγο μέτα τα 30 και λίγο πιο πριν τα 40. Το παλιό ταμπού περί "μεγάλης μαμάς που δεν έχει κουράγια" έχει καταρριφθεί και οι γυναίκες άνω των 35 ετών που αποκτούν παιδία, αποδεικνύουν ότι αντέχουν και με το παραπάνω.

Μια καινούργια έρευνα αποδεικνύει ότι όχι μόνο αντέχουν αλλά πως με το πέρασμα του χρόνου η μητρότητα τις κάνει εξυπνότερες. Στη συγκεκριμένη μελέτη εξετάτσηκε κατά πόσο η πρώτη περίοδος η ηλικία της γυναίκας κατά την εγκυμοσύνη αλλά και ο συνολικός αριθμός των γεννήσεων, επηρέασαν την πνευματική της ανάπτυξη.Σύμφωνα με τους ειδικούς, οι γυναίκες που έγιναν μητέρες μετά τα 35 είχαν πιο πλούσια λεκτική μνήμη ένψ οι γυναίκες που απέκτησαν την πτωτη τους περίοδο πριν τα 13 ετή εκδήλωσαν αναπτυγμένη προσοχή και αντίληψη. Αντίθετα όσες μαμάδες στο διάστημα από 15 εως 24 ετών αποδειχτηκε ότι αντιμετώπιζαν περισσότερα προβλήματα υγειας ενω η γνωστική τους λειτουργία ήταν μειωμένη.

Η "εκπληξη" των ορμονών κατά τη διάρκει της εγκυμοσύνης πιστεύεται ότι αυτή που επηρεάζει θετικά της επιταχυνόμενη λειτουργία του μυαλού της γυναίκας. Θεωρείται μάλιστα ότι αυτές οι "θετικές" αλλάγες στο μυαλό της διαρκούν περισσότερο σε περίπτωση εγκυμοσύνης μετά τα 35.

Γιαυτό την επόμενη φορά που η μητέρα σας θα σας πεί ότι αργήσατε να κάνετε οικογένεια να θυμάστε ότι έχετε στο μέρος σας την επιστήμη!!!!