Για ποιου λόγους είναι καλό να κοιμάστε μαζί με το μωρό σας?


Στις μέρες μας, όλο και περισσότεροι γονείς ανακαλύπτουν την χαρά και τα οφέλη της συγκοίμησης, είτε αυτή γίνεται σε ένα κοινό κρεβάτι, είτε γίνεται με το μωρό στο κρεβατάκι του και το κρεβατάκι κολλημένο στο κρεβάτι των γονιών.
Διαβάστε λοιπόν τους λόγους που πρέπει να κοιμάστε μαζί με τα μωρα σας.
1.Τα μωρά κοιμούνται εύκολα και καλύτερα
Η νύχτα είναι τρομαχτική για τα μωρά μας. Με την συγκοίμηση έχει αποδειχτεί ότι το στρες των μωρών καθώς και οι εφιάλτες μειώνονται. Το ήρεμο μωρό κοιμάται καλύτερα!
2.Τόσο οι μαμάδες όσο και τα νεογέννητα αποκτούν ηρεμία και αρμονία
Οι μαμάδες με την συγκοίμηση κοιμούνται επίσης καλύτερα και είναι πιο ήρεμες, αφού δεν έχουν το άγχος για το πώς είναι το μωρό τους. Οι κύκλοι του ύπνου της μαμάς και του μωρού συγχρονίζονται σε απόλυτη αρμονία.  Όταν το μωρό πάει να ξυπνήσει, η μαμά είναι εκεί ώστε να το ηρεμήσει με την παρουσία της και με ένα απλό χάδι να του πει «Είμαι εδώ, μην ανησυχείς.Συνέχισε τον ύπνο σου!».
3.Ο θηλασμός είναι ευκολότερος
Η συγκοίμηση με το μωρό επιτρέπει άμεση πρόσβαση στο φαγητό όταν πεινάει. Όταν το μωρό κοιμάται δίπλα στην μαμά, αυτή έχει την άνεση να το ταΐσει και να το παρέχει όλες τις ανέσεις, χωρίς να χρειαστεί να μετακινηθεί σε άλλο δωμάτιο. Με αυτόν τον τρόπο μπορούν να συνεχίσουν πολύ ευκολότερα τον ύπνο τους με το τέλος του θηλασμού!
4.Η συγκοίμηση βολεύει εξαιρετικά ακόμα και όταν το πρόγραμμα των γονιών είναι γεμάτο
Η συγκοίμηση δίνει χρόνο στην μαμά και το παιδί να δεθούν και να δημιουργήσουν δεσμούς προσκόλλησης, αναπληρώνοντας πολλές φορές τον χαμένο, λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων, χρόνο της μέρας.

5.Βοηθάει τα παιδιά να μεγαλώσουν
Τα ήρεμα παιδιά που κλαίνε λιγότερο, μεγαλώνουν καλύτερα. Η συγκοίμηση οφελεί στο να δίνεται η χαμένη ενέργεια του κλάματος του παιδιού στην ανάπτυξη του. Άλλωστε μία από τις πιο παλιές μεθόδους που χρησιμοποιούσαν για τα μωρά που δεν μεγάλωναν αρκετά ήταν η συγκοίμηση.
6.Οι γονείς και το βρέφος συνδέονται 
Η συγκοίμηση βοηθάει στο δέσιμο γονιού-βρέφους. Όλες οι νυχτερινές ανάγκες καλύπτονται, οι γονείς είναι κοντπά τόσο μεταξύ τους όσο και με το μωρό και ολόκληρη η οικογένεια δημιουργεί ισχυρούς δεσμούς.
7.Τα βρέφη δημιουργούν υγιείς συνήθειες ύπνου 
 Η συγκοίμηση βοηθάει το μωρό σου να αναπτύξει ένα υγιές πρόγραμμα ύπνου. Το μωρό μεγαλώνει θεωρώντας τον ύπνο ως μια ευχάριστη και χωρίς φόβους κατάσταση, ώστε να την ακολουθήσει και να μείνει. Με λίγα λόγια το μωρό επιδιώκει την ώρα του ύπνου και δεν ξυπνάει τόσο εύκολα.