Ακόμα και τα νεογέννητα διαθέτουν κάποια προσόντα!!!

Μας φαίνεται πολύ παράξενο πως τα μωράκια έχουν κάποια προσόντα όπως οι μεγάλοι. Πολλά από αυτά τα θεωρούμε ανούσια αλλά στην πραγματικότητα δεν είναι.

1. Διαθέτουν “υδάτινο” ένστικτο.

Όταν ένα βρέφος (μέχρι 6 μηνών) βρεθεί στο νερό, έχει την τάση να “κρατά” την ανάσα του όσο το κεφαλάκι του βρίσκεται μέσα σε αυτό. Την ίδια στιγμή, οι καρδιακοί του παλμοί μειώνονται, βοηθώντας το να μην σπαταλήσει οξυγόνο και το αίμα κυκλοφορεί πρωτίστως στα όργανα μείζωνος ζωτικής σημασίας , δηλαδή στην καρδιά και τον εγκέφαλο.
Με αυτή την καταπληκτική “ικανότητα επιβίωσης”, τα νεογέννητα μπορούν να βρεθούν περισσότερη ώρα κάτω από το νερό σε σχέση με έναν ενήλικα.2. Μαθαίνουν με συγκλονιστική ταχύτητα!

Κάθε νέα εμπειρία που βιώνουν οδηγεί στην δημιουργία μιας νέας νευρικής σύναψης ή ενός νευρώνα (επικοινωνία δύο εγκεφαλικών κυττάρων). Μέχρι την ηλικία των τριών (χρόνων), στον εγκέφαλο ενός παιδιού έχουν δημιουργηθεί 1.000 τρισεκατομμύρια συνάψεις, ποσό διπλάσιο σε σχέση με αυτές που διαθέτει ο εγκέφαλος ενός ενήλικα.3. Έχουν το ρυθμό μέσα τους!

Όλα τα νεογέννητα έχουν ρυθμό, ασχέτως της εξέλιξής τους (αν δηλαδή θα χτυπούν στον ρυθμό σωστά ή θα “πατούν σταφύλια”). Σε αυτό το συμπέρασμα κατέληξαν ερευνητές το 2009, που δοκίμασαν μια ρυθμική ακολουθία σε μωρά 2-3 ημερών.
Είναι εξαιρετικά πιθανό να ευθύνεται ο χτύπος της καρδιάς της μαμάς που τα συντροφεύει, όσο βρίσκονται μέσα στη κοιλιά τους μήνες της εγκυμοσύνης. Δεν αποκλείεται και το ενδεχόμενο, να δημιουργείται ενστικτωδώς αυτή η ικανότητα.
Όπως και να έχει, τα νεογέννητα μαθαίνουν και αναγνωρίζουν ευκολότερα την χροιά της φωνής των γονιών τους, λόγω αυτής της σχέσης τους με τον ρυθμό.4. Έχουν το ένστικτο της επιβίωσης!

Βλέπουμε ότι αμέσως μετά την γέννηση τους τα μωράκια ξέρουν ότι πρέπει να φάνε και πιάνουν αμέσως την θηλή της μαμάς ή την πιπίλα του μπιμπερού.5.Έχουν το ένστικτο ποιος τα αγαπάει!

Πολλές φορές βλέπουμε νεογέννητα τα οποία κλαίνε με ιδιαίτερο τρόπο όταν δεν θέλουν κάποιον που τα κρατάει. Αυτό δεν οφείλεται σε τίποτα άλλο παρά την αίσθηση των συναισθημάτων που εισπράττουν εκείνη την στιγμή από εκείνων που το κρατάει!